Sivut

ylämäki-alamäki-porrastreeni

Teen noin kerran viikossa ylämäkitreenin. Se voi olla mäkitreeni, jyrkkä kalliotreeni, porrastreeni tms. kunhan suunta on ylöspäin.

Tänään kiipesin portaita ylös ja alas Malminkartanon huippua kohta 7 vuotiaan tyttäreni kanssa. Tunti kiivettiin, hiki lensi ja sykkeet kipusivat vaikka tänään oli tarkoitus tehdä vähän kevyempi treeni. Välillä käveltiin rauhallisesti, välillä pari askelmaa kerrallaan ja välillä juosten. Kivaa oli kummallakin!




Samaan aikaan kiipeämässä oli vanhempi herra ja hänen kanssaan rupateltiin niitä näitä samalla kun tasattiin hengitystä ylhäällä. Hän kertoi, että luistelija Pekka Koskela oli tullut rappuset ylös 23 sekuntiin (426 askelmaa), 4 porrasta kerrallaan. Mene ja tiedä pitääkö aika täysin paikkansa mutta en kyllä epäile yhtään - mies on pelkkää reisilihasta ja kyykkytuloksetkin ovat omaa luokkaansa. Huh hei ja hatunnosto sanon minä!

Siitä sitten tavoitetta/haastetta itse kullekin ;). 






Suosittelen ylämäkitreeniä säännöllisesti kaikille. Oli se sitten lyhyempi, tai pidempi, jyrkempi tai loivempi; yhtä kaikki pumppu pääsee töihin ja treeni kehittää hapenottokykyä sekä kehittää lihasten suorituskykyä. 

-A-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti